A.P.K.

De Algemene Periodieke Keuring

Beter bekend als de APK. De keuring is ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu en in Europa wettelijk verplicht.

Normaal bestaan de kosten voor de APK uit 2 delen, de kosten voor de uitvoering van de keuring én de kosten om het voertuig af te melden bij de RDW. Autovliet biedt u beide voor 1 gegarandeerde prijs.

Voor diesel voertuigen is het voor de APK noodzakelijk om een roetmeting te doen.
Dit brengt extra kosten met zich mee.

U kunt uw auto tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren.
De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie,
met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

Bij de APK wordt er onder andere gelet op: de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie), het milieu (uitlaatgassen), algemeen (het kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof). Ook wordt er gecontroleerd of de juiste kentekenplaten op de auto zitten.

APK is een momentopname. De APK geeft u natuurlijk geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden of dat deze een jaar lang geen onderhoud nodig heeft. Regelmatige controle en onderhoud van de auto blijft dus heel belangrijk!

Direct een afspraak maken voor de A.P.K.?